Zonguldak Valiliği’den gereksiz 112 acil çağrıları hakkında uyarı

Zonguldak Valiliği resmi sosyal medya hesabından gereksiz yere yapılan, acil olmayan çağrılar hakkında açıklama yapıldı.

Zonguldak Valiliği'den gereksiz 112 acil çağrıları hakkında uyarı

Zonguldak Valiliği tarafından yapılan açıklamada;

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne 2020 yılı içersinde 815 bin çağrı gelmiştir. 2020 yılında Pandemi döneminde Sağlık, Emniyet, Jandarma, İtfaiyeye gelen acil çağrıların yanında, kısıtlamalar, sokağa çıkma yasağı, Vefa, Salgın Denetim ve koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan çağrılar ilgii kurumlara aktarılarak işlem yapılması sağlanmıştır. Kısıtlamalarla birlikte normal döneme göre Mart ayından itibaren acil olmayan çağrılar %79 oranında yükselmiştir. Bu durum acil çağrılara hızlı işlem yapılmasına engel teşkil etmektedir. 2020 yılı içersinde geeksiz yere acil olmayan her bir çağrıya 523 TL cezai işlem uygulanmıştır.

Acil durumlarla gerçekten karşılaşan vatandaşlarımıza hizmet verilmesine engel olunmaması ve bu suretle para cezarıyla karşı karşıya kalınmaması için 112 Acil Çağrı Merkezinin gereksiz yere meşkul edilmemesi büyük önem arz etmekdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir