Devrek Devlet Hastanesi’nde Skandal

Başından ağır yaralanan kazazede taburcu edildi.

Taburcu edilen kazazedenin sansürsüz fotoğrafına ulaşmak için buraya tıklayınız. +21 (Hassas kişilerin bakmaması tavsiye edilir.)

22.09.2023 tarihinde Zonguldak/Devrek Uzunçay mevkiinde C.B kontrolündeki araç kontrolden çıkarak kaza yaptı. Kazada C.B ve eşi A.B yaralandı. Yaralılar ambulans ile Devrek Devlet Hastanesi‘ne kaldırıldı.

Kazada yaralanan C.B kontollerinin ardından taburcu edilirken, ağır yaralanan A.B ise acil doktorunun talebi üzerine sevk edilmek istendi. Fakat edilinen bilgiye göre Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi doktoru tarafından sevke gerek görülmeyerek engellendi. Kafasında 15 cm yarık bulunan, deri kaybı mevcut olan ve kafatası dahi görülebilen hastanın sevk edilmemesine hasta yakınları tepki gösterdi. Bunun üzerine hasta yakınları ambulans talep ederek kazazedeyi başka bir hastaneye götürmek istedi fakat ambulans tahsis edilmedi. Devrek Devlet Hastanesi yönetiminin konu hakkında bilgisi olduğu halde işlem yapmadığı öğrenildi. Bir cerrahın yapması gereken operasyon acil serviste yapıldı. Dikişleri acilde atılan kazazede taburcu edildi.

Bunun üzerine hasta yakınları kendi imkanlarıyla ilkel ve sterilize olmayan bir ortamda kazazedeyi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi‘ne götürmek zorunda kaldı. Gece 03.00 civarında tekrar Beyin ve Plastik cerrahlarının kontrolünde bir buçuk saat süren operasyona alındı. Hastanın o tarihten itibaren enfeksiyon tehlikesiyle halen üniversite hastanesinde yatışının devam ettiği öğrenildi.

Hasta yakınları bu kadar ciddi bir yaralanmada enfeksiyon ve travma tehlikesi varken sevkin engellenip taburcu edilerek kazazedenin sağlığı ile oynanmasına tepki göstererek, başta Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi doktoru ve ambulans vermeyen diğer ilgililer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını aktardılar.

Devrek Devlet Hastanesi'nde Skandal

Devrek Devlet Hastanesi'nde Skandal

Devrek Devlet Hastanesi'nde Skandal

Devrek Devlet Hastanesi’nde Skandal için “5” yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir