Zonguldak’ta Çekilen Filmler

Zonguldak ilimizde çekilen filmler;

Maden Filmi

Film bir maden ocağında bir devrimciyi ve işçilerle olan hikâyesini anlatmakta. İlyas (Cüneyt Arkın) maden ocağındaki sahip oldukları kötü koşullarla daha fazla çalışmak istemediklerini bütün işçilere anlatmaya çalışan bir devrimcidir. Bu çabaları sonuç verir ve Nurettin (Tarık Akan) ve arkadaşlarını sarı sendikanın etkisinden kurtarır. O sıralarda göçük altında kalan işçilerin bunda etkisi büyüktür. İşçilerin huzursuzluğunu yatıştırmak için maden sahibi şehre lunapark getitirir. Bu olumsuz durumu aşmak ve çalışma koşullarının düzeltilmesi için İlyas ve Nurettin bir imza kampanyası düzenlerler. Bu faaliyetleri yürütürken İlyas’a patronun adamları suikast düzenler. Bundan sonra işçilerin kendi aralarındaki dayanışması artar ve ilk önce iş yavaşlatma daha sonra İlyas’ın göçük altında kalmasıyla greve giderler.

Zonguldak'ta Çekilen Filmler

Şehirdeki Yabancı Filmi

Şehirdeki Yabancı, 1962 yılında çevrilen Halit Refiğ’in yönetmenliğini üstlendiği gerçekçi akımın bir temsilcisi olan Türk filmi. Vedat Türkali’nin öyküsünü yazdığı filmin oyuncularından Nilüfer Aydan Moskova Film Şenliği Şeref Diploması Ödülünü kazanmıştır. 9 Mayıs 2008 tarihinde film 11. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde açılış filmi olarak tekrar gösterilmiştir. Filmde, İngiltere’den Zonguldak’a dönüş yapan mühendis Aydın’ın maden ocağında işçilerin haklarını savunan mücadelesi anlatılmaktadır.

Zonguldak'ta Çekilen Filmler

Kelebeğin Rüyası Filmi

Kelebeğin Rüyası, Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği 2013 yapımı dram filmidir. Başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat’ın paylaştığı film, II. Dünya Savaşı döneminde Zonguldak’ta yaşayan genç şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu’nun hayat hikâyesini anlatıyor. O dönemde şairlerin Mehmet Çelikel Lisesinde edebiyat öğretmeni olan Behçet Necatigil’i de Yılmaz Erdoğan canlandırmaktadır. Film, Eylül 2013 tarihinde, 86. Akademi Ödülleri’nde Türkiye’nin yabancı dilde en iyi film dalında Oscar aday adayı olarak seçilmiştir

Zonguldak'ta Çekilen Filmler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir