Ülke batsın diye yayın yapanlar

Yardım

1970’li yıllarda, ilkokula giderken, cuma günleri ninem (ebem) kapaklı bir bakır tabağa koyduğu yemeği (nohut, fasulye, patates, soğan, semizotu, mancar, lahana, pırasa vb.) elime verir ve “Bunu filanca komşumuza ver gel” derdi. O vakitler bunun sebebini anlayamazdım. 50’li yaşlara ulaşınca, köyümüzdeki bu mükemmel yardımlaşma geleneğinin neden yok olduğunu anlamaya çalıştım.

1400’lü yıllarda Orta Asya’dan geldiğini bildiğim köydeki mütevazı atalarımız kadim geleneklerini 1980’lere kadar yaşattılar.

Magazin temelli çöp medyanın, sınıfta kalmanın olmadığı eğitim örgüsünün bizi getirdiği yer sadece tüketen, uyuyan, çok tatil yapan bir basamaktır.

Ülke batsın diye yayın yapanlar

Ülke batsın diye yayın yapanlar

Video yayınlayan web sitelerinde açtıkları kanallarla çomar ergenleri gaza getiren, yanlış yöne sevk eden, “Ülke batacak, dolar 50 olacak, altın 3000 olacak, kripto emtialar uzaya çıkacak, gümüş sizi ihya edecek vb.” türü yalanları üfüren şarlatanlara inanmayın.

Selçuk … , Atilla …, Can …, Sabahattin …, Devrim …, Murat … Hamza … vb. gibi tuzu kuru paragözler çok para kazanma uğruna ülkenin batması için didiniyorlar.

Döviz, altın, gümüş, kripto emtia yatırım aracı değildir. Bunlar ülkenin üretimine katkı yapmaz. Elinizdeki tasarrufları sanayinin gelişmesi için hisse senetlerine, A tipi yatırım fonlarına yatırın.

Türkiye menkul kıymetler borsasında 480 şirket vardır. Bunları inceleyin, bilenlere sorun. F/K değeri 10’un altında, PD/DD oranı 5’in altında olan 50 kadar şirket vardır. Paranızı 5-10-15-20 şirketin hisse senedine yatırınız. Hem ülkenin üretiminin artmasına katkı yapmış olacak hem de reel kazanç elde edeceksiniz.

Mezarda pide

Son 1 yıl zarfında vefat eden 10 kadar kişinin cenaze defin merasimine katıldım. Önce camide mevlid okutuldu. Burada gülsuyu, şekerleme ikram edildi. Daha sonra mezarlığa gidildi. Defin işlemi yapıldı. 3-5 dakika sonra ise mezarlığın hemen kenarında 50-100 kişiye kıymalı pide ve ayran dağıtıldı.

Böylesine rahatsız edici, mide sefası içeren başka bir gelenek bilmiyorum. Çok kızan olacak ama bu geleneği ret ediyorum. Birçok din uzmanı mezarda yemek verilmesini yanlış bulmaktadır.

Ali Özdemir
(Eğitimci/Yazar)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir