Pisti Yenilen Zonguldak Çaycuma Havalimanı Açıldı

Zonguldak Çaycuma Havalimanı Yenilenen Pisti Açıldı

Zonguldak Çaycuma Havalimanı’ndaki pist büyütme ve yenileme çalışmaları tamamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açılış için Zonguldak’a geldi. 2131 m uzunluğunda, 45 m genişliğindeki yeni pist sayesinde 190 yolcu kapasiteli büyük tip uçaklar havalimanımızı kullanabilecek.

Büyüyen ve yenilenen Çaycuma Havalimanı pist açılışına Zonguldak Valimiz Mustafa Tutulmaz, Bartın Valisi Sinan Güner, Zonguldak milletvekillerimiz Polat Türkmen, Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu, Bartın milletvekilimiz Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Dr.Ömer Selim Alan ve diğer konuklar katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu, pist büyütme ve yenileme çalışmaları tamamlanan, 190 kişi kapasiteli büyük uçakların iniş kalkış yapabileceği Zonguldak Çaycuma Havalimanı‘na geldi. Yenilenen pist kullanıma açıldı.

Adil Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

“Bugün iniş yaptığımız Zonguldak Çaycuma Havalimanı; Zonguldak, Bartın ve Karabük illerine hizmet vermekte, bu hali ile Batı Karadeniz Bölgemizin yurtdışına açılan kapısı olmaktadır. Bölgemizdeki ekonomik büyüme ve halkımızın artan talebi neticesinde yenileme çalışmalarına gerek duyulmuştur. Bu amaçla, havalimanımızda geçtiğimiz Nisan ayında başlatılan pist büyütme çalışmaları tamamlanmıştır. Çalışmalarımız kapsamında, havalimanımızın pistinin uzunluğu bin 881 metreden, 2 bin 131 metreye uzatılmış, 30 metrelik pist genişliği de 45 metreye çıkarılmıştır. Pistin her iki tarafında 75’er metrelik güvenli alan oluşturulmuştur. Emniyet sahası ile birlikte 2 bin 434 metrelik güvenli uçuş alanı oluşturulmuştur.”

Vali Mustafa Tutulmaz da havaalanının istenilen düzeye ulaştığını belirterek, “Buranın daha iyi işletilmesi, daha aktif kullanılması gerekiyor. Bunun için de üzerlerimize düşen görevler var. Özellikle iç hatların daha aktif kullanılması gerekiyor. Başta İstanbul olmak üzere ülkemizin değişik illerine buradan seferler konulması gerekiyor çünkü artık bu bölge Filyos Limanı ile beraber, doğal gazın yine bu bölgeye çıkıyor olmasıyla beraber arkasından endüstri bölgesiyle beraber, bu bölge daha hareketli bir alan olacak ve buraya daha çok kişinin, daha çok yatırımcının gelip gitme fırsatı doğacak. Bugünden bunu planlayarak seferlerin sayılarının arttırılması gerekiyor.” dedi.

Pisti Yenilen Zonguldak Çaycuma Havalimanı Açıldı

Pisti Yenilen Zonguldak Çaycuma Havalimanı Açıldı

Pisti Yenilen Zonguldak Çaycuma Havalimanı Açıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir