Bölüklü Yaylası

Alaplı Bölüklü Yaylası

Alaplı ilçesi, Gümeli beldesinde bulunan yayla, İlimizin en yüksek noktası olan Bacaklı Yayla‘nın eteklerindedir. Burada halen yaylacılık gelenekleri sürdürülmektedir. Bölüklü Yayla Zonguldak’a 80, Alaplı’ya 35 km uzaklıktadır.

Bölüklü Yaylası Kamp Alanı

Batı Karadeniz‘deki çadır ve karavan kamp alanlarını keşfe çıkıp, karavan turu yapabileceğiniz Bölüklü Yaylası.

Bölüklü Yaylası Kamp Alanı Nerede?

Bölüklü Yaylası kamp alanı Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli belgesinde yer alıyor. Alaplı’dan yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta yer alan yaylaya yol durumuna göre ortalama 1,5 saatte ulaşabiliyorsunuz.

Bölüklü Yaylası’na Nasıl Gidilir?

Gümeli Beldesi’ne geldikten sonra Bölüklü Yaylası tabelasını takip ederek yaylaya ulaşabilirsiniz. Bölüklü Yaylası, Gümeli merkezden 14 kilometre uzaklıkta ve yaklaşık 40 dakikada 1100 metre rakımda yer alan yaylaya ulaşabiliyorsunuz. 4×4 araçlarla rahatlıkla çıkılabilecek yol binek araçların çıkması için çok da uygun sayılmaz. O yüzden mevsim koşullarını ve aracınızın durumunu göz önünde bulundurmayı unutmayın.

Bölüklü Yaylası’nda Neler Var?

Bölüklü Yaylası’nda kamp alanı olarak hizmet veren özel bir işletme yer almıyor. Yayladaki boş alanda dilediğiniz yerde kamp yapabiliyorsunuz. Yaylada çok da iyi durumda olmayan iki tuvalet var. Ayrıca burada bir de çeşme bulunuyor. Civarda telefonun çekmediğini de hemen söyleyeyim.

Alaplı Gümeli Bölüklü Yaylası Fotoğrafları

Bölüklü Yaylası

Bölüklü Yaylası

Bölüklü Yaylası

Bölüklü Yaylası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir