Sayın Vali Bey’e Açık Mektup

Sayın Vali Bey’e Açık Mektup…

1. Makam arabası olarak yerli araç kullansanız; tüm diğer amirler de sizin bu tutumunuzdan utanarak yerli malı araçlar kullanmaya başlamazlar mı?

2. Okulları ara sıra ziyaret etseniz de bir sene boyunca hiiiiiç derse girmeye gerek bile duymayan “yüzde 90 oranındaki” okul müdürlerini ve müdür yardımcılarını görevden alsanız iyi olmaz mı? Bunu yaparsanız öğretmenler de vaktinde derse girmeye başlamazlar mı?

3. İl ve ilçe milli eğitim müdürlerini, müdür yardımcılarını, okul müdürlerini yılda birkaç kere toplayıp kaç patent, kaç proje, kaç etkinlik, kaç kitap, kaç dergi, kaç web sitesi yayını, kaç ürün, kaç başarı ortaya koyduklarını bir sorsanız iyi olmaz mı?

4. Hiç fiş, fatura kesmeden iş yapan esnafları, işverenleri, patronları, tüccarları bir kontrol ettirseniz iyi olmaz mı?

5. Kamu dairelerine lüks klima, lüks tv, lüks bilgisayar, lüks mobilya alınmasını yasaklasanız rahmetli vali Recep Yazıcıoğlu gibi saygıyla anılan bir kişi olarak tarihe geçmek istemez misiniz?

6. Hiçbir iş yapmadan, mahallesiyle, köyüyle zerre ilgilenmeden sadece maaş alan muhtarları ikaz edip daha sonra düzelmez ise görevden uzaklaştırılması için ilgili bakanlığa bilgi sunsanız olmaz mı? 56 yaşındayım. Bugüne kadar bir kere bile muhtara işim düşmedi. Bu zatların ne işe yaradığını da bilmiyorum. Mahallelerindeki eksikleri, fakirleri, hastaları, kimsesizleri takip etmeyenlerin muhtarlık görevi mutlaka sona erdirilse ülke hazinesi dolmaz mı? Şu anda 32 bin köy+mahallede muhtar var. Bunlara aylık olarak ödenen para 544 milyon TL’dir. Bu bedel ile ayda 544 konut yapılıp kimsesiz fakirlere verilebilir.

Ali Özdemir
(Eğitimci/Yazar)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir