Liselere giriş sınavı (LGS)

Liselere giriş sınavı (LGS)

Liselere giriş sınavı sonuçları açıklandı… Sınavda sorulan soruların yüzde 60’ı cevaplanamadı. Öğrenciler başarılı değil. En başarılı 3 il Muğla, Tunceli ve Giresun oldu. Mahrumiyet bölgelerinde yaşayan öğrenciler daha iyi dereceler aldı.

MEB tarafından uygulanan “ortalama ile sınıf geçme” başarıyı çok düşürdü. Atölye (meslek) dersi 90-100 olan bir öğrenci 4-8 dersten başarısız olsa bile sınıfı geçiyor. Ne desek boş. Evrensel yaşam standartlarında 200 ülke arasında 90. sıradayız.

Esasında Türkiye ilk 10 arasında olabilecek niteliklere sahip. Değerli topraklarımız var. Lakin, tüm şirketleri yabancılara sattık. Kârı onlar alıp götürüyor. Basitçe anlatayım: RENAULT, TOYOTA, HYUNDAI, ISUZU, FORD, FIAT, MERCEDES gibi markaların ülkemizde fabrikaları var. Bunlar otomobil, kamyon, otobüs yapıyor. Bu tesisler 1 yıl çalışıyor. Elde ettikleri karı kendi ülkelerine götürüyorlar. Bize işçilik, hizmetçilik yaptırıyorlar.
Verilere göre 500 büyük şirketimizin 400’ü yabancıların kontrolünde. Kârlar hep dışarı gittiği için ekonomi genleşemiyor. Renault, Ford vb.’nin yaptığı ihracat bizim rakamların içinde görünüyor. Ama bu firmalar bizim değil. Bize sadece hizmetçilik yaptırılmakta.

Eğitimi 1 numara yaptık diyelim. Dünya 1.’si olduk diyelim. Yine varlıklı olamayacağız. Zira, şirketler yabancıların elinde. Konu uzun. Osmanlı, kapitülasyonlar ile tüm şirketleri yabancılara devretmiş idi. Cumhuriyet bunları yüzde 80 geri almıştı… Son 40 yılda Osmanlı’nın durumuna döndük.

Bunları hiçbir gazete yazmıyor. Hiçbir TV yaymıyor. Sadece Oktay Sinanoğlu bunları söylerdi, yazardı…

Ali Özdemir
(Eğitimci/Yazar)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir