Kodlama, Yazılım, Robotik… 

Dünyanın en zengin ülkeleri (ABD, İsrail, Finlandiya, İsveç, Almanya, Fransa, İtalya, Kanada vb.) sürekli olarak yeni yazılımlar, kodlama yöntemleri, robotik sistemler, yapay zekâ, nesnelerin interneti üzerine çalışmalar, projeler yürütüyor.

200’den fazla üniversitemiz var. Bunların çalışmalarını, icatlarını, patentlerini ve yazılımlarını 35 yıldır izliyorum. Dişe dokunur, para getiren, zengin eden bir projemiz maalesef yok.

Son 25 yıldır çalıştığım okullardaki öğretmenlere, öğrencilere kodlama, yazılım, otomasyon öğrenin diye destek oluyorum… Bu konularla ilgili 10 tane de kitap yazdım. Karanlık odaklarla, gizli yapılarla, CIA destekli sahte tarikatlarla irtibatım olmadığı için toplumun yüzde 99,99’u beni bilmez.

32 yıl MEB bünyesinde çalıştım. Onlarca projede, seminerde, kursta, çalıştayda, toplantıda görev aldım. 70 de kitap yayınladım. Lakin devlette görevli amirlerimin yüzde 99,99’u çalışmalarımı görmezden geldi, yok saydı, engelledi…

2021 yılının Eylül ayında okul müdürü olarak görev yaptığım, “değneğiyle” ünlü bir ilçedeki eğitim amirlerinin, üst yöneticilerin “ırkçı, hasetlik içeren ve etik olmayan” siyasi baskılarını protesto edip, çürümüş yaklaşımlarını ret ederek emekli oldum.

Halen 1 yıldır Ankara’daki özel bir kolejde çalışıyorum. Burada, sahte sarı sendikaların mongol baskıları, vasat üst amirlerin aşağılamaları, hileleri yok. Elimde imkân olsa eğitim alanını tamamen özel sektöre devrederim. Zira devlet bu işte başarılı olamıyor. Özel girişimcilerin okullarında asla torpil işlemiyor. Vasıfsız, arızalı, hasta tipler buralarda görev alamıyor. 

Konuyu toparlayacak olursam, çocuklarınıza sadece matematik, fizik, kimya, tarih, coğrafya öğretmeyin. Onların 21. yüzyılda bu dünyaya katkı yapan insanlar olmasını istiyorsanız yazılım, kodlama öğrenmelerini de sağlayınız.

Fiyatı sadece 80-150 TL olan bir Arduino Uno kartı ve 3-4 bin TL’lik bir bilgisayar ile yazılım dünyasına girilebiliyor. İnternet ortamında yazılımlarla ilgili parasız binlerce kaynak mevcut.

Patates, soğan, leğen, mandal, çimento, tuğla satarak zenginler kulübüne girme imkânımız artık yoktur.

Ali Özdemir
(Eğitimci/Yazar)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir