Kitap… 

Son 300 yıldır bu topraklarda bilim, sanat, edebiyat, felsefe fena halde horlanıyor. Bunun sebebi nedir diye sormayın. Anlatamam. Linç ederler. Saldırırlar. Cahil tayfadan fena halde usandım. “Yağmur yağdı” dediğimde bana örmek dedin diyenlerin oranı yüzde 90’larda. Çoğunluk kitle doğruları görmek istemiyor. Belgesiz hurafelere inanan pek çok. 

Kitap... 

Basitçe meramımı anlatayım. Geçen yıl 500 adet A4, 80 gram kağıt 17-20 TL idi. Şu anda ise 90-130 TL arasında. Bu koşullar altında kitap, dergi gazete basıp neşretmek imkanı kalmamıştır.

1995 yılından beri amatör bir ruhla bildiğim, öğrendiğim hususları kitaba dönüştürüp yayınlıyorum. Sıradan bir eğitimciyim. 10’lu yaşlardan beri yani 45 yıldır bir tek hobim (uğraşım) var. Sadece okumak ve yazmaktan keyif (haz) alıyorum. Başka hiçbir iş beni mutlu edemiyor…

Aradan geçen 28 yılda teknik ve genel kültür ile ilgili onlarca kitap hazırlayıp yayınladım. Son 2 yıldır kitap bastırma maliyetleri inanın yüzde 500 oranında arttı. 250 sayfalık bir kitabı 1 adet bastırabilmek için 30 TL civarı para gerekiyor. Bu maliyetle basılan bir eseri makul (kabul edilebilir) bir bedelle okurlara sunma imkanı kalmamıştır.

Bu yazıyı politik (siyasal) eleştiri yapmak için hazırlamadım. İktidarda (yönetimde) kimin olduğu önemli değil. Bilim-kültür dünyası iyice can çekişmeye doğru gidiyor.

Etkili ve yetkili kişilerin fiyat artışlarını durdurucu önlemler alması icap ediyor.

Ali Özdemir
(Eğitimci/Yazar)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir