Hep Beraber Ülkeyi Batırmak İçin Uğraşıyoruz

1997 yılından beri taşınabilir telefon kullanıyorum. Aradan geçen 26 yılda hep en düşük fiyatlı olanları kullandım. Bundan da hiç rahatsız olup gocunmadım.

Şu anda da yerli malı, 2-3 bin TL fiyata satılan Re…. Marka bir cihaz ile işlerimi görüyorum. Son 4 yıldır bu markadan bir şikâyetim de olmadı.

5 – 93 bin TL’ye telefon alan insanlara makul gözle bakmıyorum.

Babam da elektrikçi olduğu için 10 yaşımdan beri elektrik, elektronik ile ilgiliyim. 30 yıldır da sürekli bilgisayar kullanıyorum. Elektrik, elektronik ve bilgisayarla ilgili 30 kadar da kitap yazıp yayınladım.

Kullandığım bilgisayar da 14 yıllık olup hala her işimi görmektedir. Kolumdaki saat de sadece 1 dolar değerindedir.

Telefon, bilgisayar, tv, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın, otomobil vb. gibi eşyaları satın alırken yerli ürünleri tercih etmeyenlerin zamlardan, ekonomik krizden, israftan, lüksten söz etmeye, ağzını açmaya hakkı yoktur.

Bu ülkenin büyümesi için yerli üretimin artması şarttır. Üretmeyen ülkeler başkalarının sömürgesi, kulu, kölesi, kuklası olur.

Tarihçi değilim. Halimizle ilgili kişisel fikrim şu şekilde: 1700’lü yıllardan beri, son 300 yıldır yanlış yolda ilerliyoruz. Atatürk bu eğri yolu düzeltmeye çalıştı ama 15 yılda buna tam muvaffak olamadı. O’nun vefatından sonra yine vur patlasın çal oynasın modeline döndük…

2-4 bin TL’lik yerli üretim bir telefon ile 93 bin TL’lik bir telefon arasında yüzde 10-20 bile fark yoktur.

Elektronik devreleri, işlemcileri (chip) iyi bildiğimi sanıyorum. Hepsi de silisyum, plastik, demir, bakır, altın, alüminyum, lityum gibi maddelerin birleşiminden oluşuyor.

Işıltılı, cafcaflı, devasa telefonlar ile dolaşmak sizin değerinizi artırmaz, aksine ülkenin itibarını düşürür. İthalat yükseldikçe başkalarının kapılarında para (fon, yatırım) dilenen devlet durumuna düşeriz.

Özellikle 1983 yılından bu yana ithal mallar ülkemizi istila etmeye başladı.

Sağcı, solcu, liberal, milliyetçi, faşist, dinci, İslamcı, sosyalist, komünist, ot ideolojilerine sahip milyonlarca insan ülkenin batması için lüks ithal mallara saldırıyoruz. Sonra da kriz var diye ağlaşıyoruz.

Allah müstehakınızı versin…

Ali Özdemir
(Eğitimci/Yazar)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir