Göldağı Tabiat Parkı

Çaycuma Göldağı Tabiat Parkı

Göldağı Tabiat Parkı

Merkezden 12 kilometre uzaklıktadır ve şahsi araç ile 25 dakikalık bir yolculuk sonucu buraya ulaşılabilmektedir. Yol üzerindeki tabelalar ile kolayca ulaşılmaktadır.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Zonguldak İl Şube Müdürlüğü tarafından koruma altına alınmış bu park, birçok doğa faaliyetine ev sahipliği yapabilecek potansiyeldedir. Doğanın farklı renklerini barındıran ve huzurun her rengini bize yaşatan bu parka, dilerseniz çadırlarınızla gelip güzel bir hafta sonu geçirebilirsiniz veya sabahın ilk ışıklarında sırt çantalarınız ile güzel bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Eğer aileniz ile güzel bir gün geçirmek isterseniz buraya gelerek ağaçların arasında, kuş seslerinin eşliğinde çok keyifli bir piknik yapabilirsiniz.

Yapılabilecek aktiviteler:

Doğa yürüyüşü, yayla turizmi, kültür turizmi, konaklama, paintball, bisiklet turu, fotoğrafçılık, bilimsel tur, kuş gözlemciliği, botanik gezisi, doğa turizmi, uçurtma uçurma, resim çizim aktivitesi, piknik, yaban hayatı gözlemciliği, çadırlı kampçılık, karavanlı kampçılık. Bu tarz etkinlikleri rahatlıkla yapabileceğiniz bir yerdir. içerisinde mescit, çeşme, büfe, çocuk oyun alanları, WC ve kır lokantaları bulunmaktadır. Her mevsim açıktır ve serin gölgelikleri nedeniyle yaz aylarında daha çok tercih edilmektedir.

Herhangi bir yaş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Giriş ücretleri aracınıza göre değişebilir.

Tanıtım: 11.07.2011 tarihinde Tabiat Parkı olarak tescil edilmiştir. Alanı 13,64 ha olup; Alan Karadeniz Bölgesi’nin Batı Karadeniz Bölümü’nde, Zonguldak İlinin Merkez ilçesinin Göldağı mevkii sınırları içerisinde yer almaktadır. 2004 yılı aralık ayında onaylanmış Mesire Yeri Gelişme Planı mevcuttur.

Ulaşım: Zonguldak-Ankara karayolunun Zonguldak’tan geliş güzergahının 17. km’sinden ayrılarak 5 km stabilize yola ulaşılır. Karayolu ayrımından sonra yol standardı düşmekle birlikte ulaşım rahattır. Zonguldak merkezine 22 km, Çaycuma İlçesine 43 km ve Devrek İlçesine 40 km uzaklıktadır.

Bitki örtüsü: Ormanın hâkim elemanlarını geniş yapraklı ağaçlar oluşturur. Bunlar arasında, kayın (Fagus orientalis), gürgen (Carpinus betulus) ve meşe türleri (Quercus sp) öncelikle sayılabilir. Alt tabakada ise yaban gülü, böğürtlen ve eğrelti, ısırgan, mürver türleri ve muhtelif çayır otları yer almaktadır.

Fauna: Sahada ormana bağlı kuşlar yanında yer yer göçmen kuşlar da görülür. Saha civarında ayı, tavşan, kirpi, yaban domuzu, sansar gelincik, karaca gibi memeli hayvanlara rastlanabilmektedir.

Tesis Bilgileri: Sahada Kır kahvesi, WC, Çeşme, çocuk oyun grubu ve piknik üniteleri mevcuttur.

Gelişme Planı Koruma ve Ziyaretçi Kullanım Hükümleri: Gelişme Planı yapım çalışmaları tamamlanmıştır. Peyzaj ve uygulama projeleri yapılarak sahada bulunan tesislerin yenilenmesi düşünülmektedir.

Göldağı Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir