Devrek Nerededir ve Nasıl Gidilir?

Devrek Ulaşım, Devrek’e Nasıl Gidilir?

Devrek Nerededir ve Nasıl Gidilir?

Zonguldak şehrine bağlı olan Devrek’in şehir merkezinden uzaklığı aşağı yukarı 55 kilometredir. İl merkezinden özel araç ya da ilçeler arası otobüsler ile yaklaşık 1 saatte ulaşım gerçekleştirilebilir. Şehir dışından gelecek misafirler ise hava, kara ve nadiren demiryolunu tercih etmektedirler. Ülkenin birçok bölgesinden Devrek’e direkt otobüs bulunmaktadır ve bu nedenle en sık kullanılan seçenek otobüs ile ulaşımdır.

Devrek’e Otobüs ile Ulaşım

Devrek, gelişmiş bir ilçe olması nedeniyle, aktif olarak kullanılan bir otobüs terminaline sahiptir. İlçe merkezinde yer alan bu terminale, yakın bölgeler başta olmak üzere, ülkenin birçok bölgesinden direkt otobüs seferleri düzenlenmektedir. Yola çıkacağınız bölgeden Devrek’e gelen direkt otobüs bulunmuyorsa ilk olarak Zonguldak şehir merkezine gelebilir ve oradan Devrek’e geçebilirsiniz. Zonguldak il merkezinden Devrek’e ulaşım için aşağı yukarı 1 saatlik bir yolculuk gerçekleştirmek gerekmektedir.

İstanbul’dan Devrek’e misafir olacak yolcular direkt sefer bulmakta zorluk çekmezler. İstanbul-Devrek arasındaki mesafe ortalama 370 kilometredir. İki bölge arasında gerçekleştirilen otobüs yolculukları aşağı yukarı 5 saat sürmektedir.

Ankara kentinden yola çıkarak Devrek’e gitmek isteyen turistler, otobüs ile ulaşım sağlayarak kısa süreli ve zahmetsiz bir yolculuk gerçekleştirebilir. Ankara’dan Devrek’e aktarmasız bir şekilde giden otobüsler sürekli bulunmaktadır. Ankara – Devrek arası yaklaşık 220 kilometredir ve otobüs ile aşağı yukarı 3 saatlik bir yolculuk sonunda ulaşılabilir.

İzmir’den Devrek’e ulaşım gerçekleştirmek isteyen ve bunu otobüs ile yapmayı tercih eden gezginler, bu yolculuğu gerçekleştirmek için aşağı yukarı 12 saatlik bir yolculuk yapmalıdır. İki yer arasında ortalama 770 kilometrelik bir mesafe bulunmaktadır.

Devrek’e Özel Araç ile Ulaşım

Devrek’in misafiri çok olduğu için yollara özen gösterilmektedir. Devrek içinden geçen ve çevredeki yolların çoğuna bağlanan yollar; D750, D100, D030 ve D010 yollarıdır. Bu yolları kullanarak Devrek’e kolayca ulaşım gerçekleştirebilirsiniz.

İstanbul’dan özel aracı ile yola çıkacak ve Devrek’e gidecek olan turistler, yaklaşık 370 kilometrelik bir mesafeyi ortalama 4,5 saatte kat ederek ulaşımı tamamlayabilir. Bu ulaşım O-4 Yolu üzerinden gerçekleştirilebilir ve yol üzerinde ücretli geçişler bulunmaktadır.

Ankara’dan Devrek’i ziyaret edecek ve bu ziyarette özel araç kullanacak olan yolcular, yaklaşık 3 saatlik bir sürede Devrek’e ulaşımını tamamlayabilir. Bu yolculuk D750 yolu üzerinden ya da ücretli geçiş bulunan Anadolu Otoyolu, O-4 yolları üzerinden gerçekleştirilebilir. İki şekilde de neredeyse aynı sürede Devrek’e ulaşım gerçekleştirilebilir.

İzmir’den Devrek’e gitmek isteyen ve bu ulaşımda özel aracını kullanacak olan seyahatçiler, ücretsiz yolları (D300 veya D650) kullanarak yaklaşık 9 saatte Devrek’e ulaşabilir. Süreyi kısaltmak isteyenler ücretli geçiş bulunan yolları (Anadolu Otoyolu, O-4, E80, O-5) kullanarak ortalama 7 saatte ulaşım gerçekleştirebilir.

Devrek’e Havayolu ile Ulaşım

Devrek’e en yakın havalimanı Çaycuma ilçesinde yer almaktadır. Yola çıkacağınız şehirden uçak ile bu havalimanına ulaştıktan sonra otobüs ve minibüsler ile Devrek’e ulaşım gerçekleştirebilirsiniz.

İstanbul’dan havayolu ile yaklaşık 1 saatlik bir sürede Zonguldak’a ulaşmak mümkündür. İstanbul’da hizmet veren iki havalimanından da hemen hemen aynı şartlarda yolculuk gerçekleştirebilirsiniz.

Ankara’dan uçak ile Devrek’e ulaşım gerçekleştirmek isteyenler, yaklaşık 2 saatlik bir uçuş ile Zonguldak Çaycuma’ya ulaşabilir ve sonrasında karayolu ile ortalama 1 saatte Devrek’e varabilir.

İzmir’den Devrek’e ulaşım gerçekleştirecek ve bu ulaşımda havayolu kullanacak olan yolcular, aşağı yukarı 4 saatlik bir uçuşun ardından yaklaşık 1 saatlik bir karayolu seyahati gerçekleştirmelidir. Bu şekilde yaklaşık 5 saatlik bir sürede Devrek’e ulaşılabilir.

Devrek’e Tren ile Ulaşım

Devrek ilçesinde 25 dakikalık mesafede ve yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta yer ala Gökçebey Tren İstasyonu üzerinden aktarma yaparak Devrek’e ulaşım gerçekleştirilebilir. Tren seyahati yapmayı seven yolcular, genellikle yakın çevreden ya da büyükşehirlerden, bu tren istasyonu üzerinden ulaşım gerçekleştirmektedir.

Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerden Gökçebey’e tren seferleri düzenlenmektedir. Gökçebey Garı’na geldikten sonra taksi ya da minibüsler ile Devrek’e ulaşım gerçekleştirmek mümkündür.

Devrek Harita

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir