Depikçiler Yine Hüsran Üretti

Son 5 yıl zarfında depik için harcanan paraları sorgulayan birkaç sade yazı hazırlayıp kamuoyunun takdirine sundum. Lakin sorulara ilgili yapılardan hiçbir net cevap alamadım.

Depikçiler Yine Hüsran Üretti

Kısa zaman zarfında çok çok zengin olmuş bir kulüp başkanı 4 yıl kadar önce beni aradı. “Sizinle görüşmek istiyorum” dedi. Ben de şirketine gittim. Telefonları hiç susmuyordu. Zar zor 10 dakika kadar konuşabildik.

Hoşbeşten sonra, kırık dökük Türkçesiyle mealen şunları iletti: “Boyundan büyük işlere burnunu sokma. Bizim rant alanımıza girme. Ayağını denk al. Fazla kurcalama. Biz büyük işlerin adamıyız. Sineklere ayıracak vaktimiz yok…”

Ortalama 40 yıldır yerel ve ulusal sportif faaliyetleri amatörce takip ederim. Fanatik değilim. Boş vaktim olur ise basketbol, voleybol, futbol, tenis vb. karşılaşmaları izlerim. Son 20-30 yılda futbolun şike, para, hile, tuzak, senaryo ve politik amaçlar için kullanıldığını düşünüyorum.

Çok bilmiş kimi otoriteler(?) “Futbol sadece futbol değildir” derler. Bu sözü eskiden anlayamazdım. Çeyrek asırlık süreçteki antin kuntin işleri görünce hadiseyi çözdüm ve bu spor dalından tamamen soğudum.

17 Nisan günü 1. lig puan durumuna baktım. Bazı takımların onca masrafa, emeğe rağmen alt sıralarda yer alması bu yazıyı hazırlamama sebep oldu.

Futbola harcanan paraların sadece yüzde 10’u eğitime, kültüre, üretime, tarıma, bilime harcansa daha iyi olmaz mı?

Ali Özdemir
(Eğitimci/Yazar)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir