Depik iyi bir spor değildir

Futbol zararlı bir spordur

Depik iyi bir spor değildir

İki haftada bir 90 dakika kullanılan kocaman bir saha, bir yığın tantana, Devletin (yani halkın) kaynaklarından alınan hukuksuz/haksız paralar söz konusu ama yıllardır bir başarı yok.

Minik şehrin zayıf kaynakları yıllardır sıradan/değersiz topçulara aktarılıyor.

Depikçilerin kemiklerinin çoğu kırıktır. Topa kafa vurmaktan dolayı beyinleri ağır hasar görür. Kalp büyümesi sorunu sebebiyle erken yaşta vefat ederler.

Futbola verilen büyük paralar yürüyüş, koşu, yüzme gibi faydalı spor dalları için harcanmalıdır.

Takımın kente zerre katkısı yoktur. Devlet kaynakları bir dernek statüsünde olan depik kulübüne aktarılamaz. Buna dur denilmelidir. Halkın kaynakları bir kulübe aktarılamaz. Gelirleri yetmiyorsa kulübü kapatsınlar.

Belediye başkanı ne kadar maaş alıyor?

Medyadan okuduğuma göre şehirlerde belediye başkanlığı yapan kişiler hem başkanlıktan hem de belediye tarafından kurulmuş yan şirketlerin yönetim kurulu başkanlığından tonlarca para alıyormuş.

Toplumun yüzde 60’tan fazlasının asgari ücret seviyesinde gelirle yaşamaya çalıştığı bir devirde sadece basit toplantılara katılan, sağa sola atama yapan, akraba-i taallukatı işe yerleştiren belediye reislerinin ayda 50-200 bin TL gelir elde etmesi hukuka, ahlaka, etik değerlere uygun değildir.

Her konuda fikir istihsal eden başkanımız aylık gelirinin ne kadar olduğunu açıklasa da ülkenin nasıl fakirleştiğini berrak olarak görsek…

Opera GX

İnternette her türlü web sayfasını engel olmadan görmek istiyorsanız Opera GX adlı web tarayıcıyı öneririm. Eğer web sayfalarında hiçbir reklam görmek istemiyorsanız Brave adlı yazılımı öneririm. Yıllarca Yandex, Firefox, Chrome vb. gibi berbat tarayıcılarla zaman kaybettim. Son 1 yıldır bu iki tarayıcı ile çok temiz biçimde sayfaları açabiliyorum.

A sınıfı elektronik cihazları alın

Buzdolabı, TV, çamaşır makinesi, klima, bulaşık makinesi vb. gibi elektrikli-elektronik aygıtları satın alırken mutlaka A, A+, A++, A+++ özellikli cihazları alınız.

Yaşadığınız yerde yetkili servisi olmayan, TSE, CE, ISO belgelerine haiz olmayan cihazları da almayın.

B, C, D, E, F, G sınıfı cihazlar daha düşük fiyatlıdır ancak bunlar çok enerji tüketir ve kısa sürede arıza yapar.

Ali Özdemir
(Eğitimci/Yazar)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir