Çaycuma’da Yapılacaklar

Çaycuma Tatilinizde Mutlaka Yapmanız Gerekenler

Zonguldak’ın oldukça gelişmiş bir ilçesi olan Çaycuma’yı ziyaret eden turistlerin ilçede yapabilecekleri aktiviteler oldukça çeşitlidir. Bunlar arasından bazıları ise herkesin hoşuna gidebilecek ve yapanları keyiflendirecek aktivitelerdir.

Bot ile Gezintiye Çıkın: Çayır Köyü Su Mağarası

Çaycuma’da Yapılacaklar

1300 metre uzunluğunda ve dünyanın önemli mağaraları arasında olan Çayır Köyü Su Mağarası, sarkıt ve dikitleri sayesinde eşsiz bir görüntüye sahiptir ve görenlerin tekrar tekrar bakmalarına neden olmaktadır.

Mağaranın bir kısmı yürüyerek gezilebilir ve geri kalan diğer bölümleri ise, mağara içerisindeki akarsu üzerinden, botlar ile gezilebilmektedir. Her mevsim hizmet veren bu serin mağaranın giriş ücreti yoktur.

Kamp Yapın: Göldağı Tabiat Parkı

Çaycuma’da Yapılacaklar

Bölgenin en önemli tabiat parklarından bir tanesi olan Göldağı’nda oldukça geniş ve kapsamlı aktiviteleri gerçekleştirmek mümkündür.

Bu alanda piknik, trekking, yüzme, bisiklet ve yürüyüş turu gibi birçok aktiviteyi keyifle gerçekleştirebilirsiniz. Bölgede en sık yapılan aktivite ise kampçılıktır. Doğal alanları ve çeşitli imkanları sayesinde kampçıların kolaylıkla konaklayabileceği Göldağı Tabiat Park’ı, yaz aylarında turistlerin uğrak noktası haline gelmektedir.

Deniz Bisikletine Binin: Çaycuma Plajı

Çaycuma’da Yapılacaklar

İlçe merkezinde yer alan bu plaj, Yenice Irmağı’nın restore edilmesi ile ilçeye kazandırılmış ve oldukça ilgi görmüş bir yerdir. Bu plajda yüzebilir, piknik yapabilir, oyunlar oynayabilirsiniz. Plajın en önemli özelliği ise deniz bisikleti ve kano turları yapılmasıdır. Deniz bisikleti ve kano ile temiz suyun içinde güzel bir gezinti gerçekleştirebilirsiniz.

Plaj her mevsim hizmete açıktır ve giriş ücreti bulunmamaktadır.

İlçe Merkezinde Keyifli Bir Gün Geçirin: Çaycuma Merkezde Turistik Gezi

Çaycuma’da Yapılacaklar

Oldukça gelişmiş olan Çaycuma ilçesi, yöresel yemekleri, kafe ve restoranları ile turistlerin keyifli vakit geçirmesine olanak sağlamaktadır.

İlçe merkezinde kendi zevkinize uygun bir mekana gidebilir, Uğmaç Çorbası, tirit, malay, pumpum çorbası, kabuklu fasulye tenekede tavuk, Ereğli pidesi, pırasalı mancar, cizleme, cevizli kömbeç, beyaz baklava gibi yöresel lezzetleri deneyebilirsiniz. Dilerseniz ilçe çarşısındaki mağazaları dolaşabilir ve çeşit çeşit ürünler satın alabilirsiniz.

Çaycuma Nerededir ve Nasıl Gidilir?

Zonguldak il merkezinden yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta yer alan Çaycuma ilçesine özel araç ya da ilçeler arası minibüsler ile ortalama 1 saatte ulaşım gerçekleştirmek mümkündür.

Şehir dışından Çaycuma’ya misafir olacak turistler ise hava ve kara yollarını kullanarak rahatlıkla ilçeye ulaşım gerçekleştirebilir. Tren ile yolculuk yapmayı tercih eden gezginler ise Gökçebey Tren Garı’na ulaştıktan sonra ilçe merkezindeki araçları kullanabilirler.

Çaycuma’ya Otobüs ile Ulaşım

İlçeye yapılan ziyaretlerde en sık tercih edilen yol otobüs yolculuğudur. İlçe içerisinde kullanılan şehirler arası otobüs terminali bulunmaktadır ve bu sayede ilçeye giriş çıkışlarda otobüs kullanmak oldukça kolaydır.

İstanbul’dan yola çıkarak Çaycuma’yı ziyaret etmek isteyen ve bunun için otobüs kullanmayı tercih eden turistlerin sayısı azımsanamayacak kadar çoktur. Bu ulaşım gayet kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. İki bölge arasında ortalama 400 kilometre bulunmakta ve otobüs ile yaklaşık 6 saatte ulaşım sağlanabilmektedir.

Ankara’dan yola çıkarak Çaycuma ilçesine otobüs ile ulaşım gerçekleştirmek isteyen turistler yaklaşık 3,5 saatlik bir yolculuk ile Çaycuma’ya ulaşabilirler.

İzmir’den Çaycuma’ya gidecek olan yolcular, direkt sefer bulmakta zorluk çekmezler. Bu yolculukta yaklaşık 770 kilometrelik bir yol gidilmeli ve ortalama 10 saatlik bir yolculuk gerçekleştirmek gereklidir.

Çaycuma’ya Özel Araç ile Ulaşım

Kişisel araca sahip olan turistlerin kullandığı bir yoldur. İlçenin karayolları oldukça gelişmiştir ve bu sayede birçok ilden kolaylıkla ulaşım gerçekleştirilebilmektedir. İlçeye yapılan ulaşımlarda D010, D750, D030 yolları sıklıkla kullanılmaktadır.

İstanbul şehrinden kişisel aracı ile Çaycuma ilçesine gidecek olan seyahatçiler, yaklaşık 400 kilometrelik bir yol gitmelidir. Bu yol üzerinde ücretli geçişler bulunmaktadır ve ortalama 4 saatlik bir yolculuk sonunda Çaycuma’ya ulaşılabilir.

Ankara’dan Çaycuma ilçesine gidecek ve bu yolculukta özel aracını kullanacak olan yolcular, ortalama 2,5 saatlik bir yolculuk ile ulaşım gerçekleştirebilir. Bu yolculukta ücretli yolları kullanarak ulaşım sağlamak isteyenler Anadolu Otoyolu, O-4 yolu ve D750 yolunu kullanarak, ücretsiz yolları tercih edenler ise Ankara – Bolu yolu ve D750 yolunu kullanabilirler. Yaklaşık mesafe 250 kilometredir.

İzmir ilinden yola çıkarak Çaycuma’ya misafir olacak ve bu yolculukta şahsi aracını kullanacak olan turistler, yaklaşık 750 kilometrelik bir yol kat etmelidir. Bu yolculuk, ücretli yollar kullanılırsa, aşağı yukarı 8 saat sürmektedir. Ücretsiz yollar ile gitmeyi tercih edenler ise ortalama 9 saatte ulaşım gerçekleştirebilir.

Çaycuma’ya Havayolu ile Ulaşım

Zonguldak şehrinin havalimanı Çaycuma ilçesinde bulunmaktadır ve bu sayede havayolu ile ulaşım gerçekleştirmek oldukça kolaydır. Havaalanına ulaşım sağladıktan sonra havaalanı servislerini kullanarak ücretsiz bir şekilde ilçe merkezine gidilebilmektedir.

İstanbul’dan Çaycuma’ya havayolu ile gitmeyi tercih eden gezginler, Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan veya İstanbul Havaalanı’ndan Zonguldak Havaalanı’na aktarmasız bir biçimde gidebilirler. Her iki şekilde de yaklaşık olarak 1 saatlik bir uçuş ile Çaycuma’ya ulaşabilmektedirler.

Ankara’dan, uçak ile Çaycuma’ya gelmeyi isteyen turistler, yaklaşık 2 saat süren bir uçuş gerçekleştirmelidir. Gezginler, uçak ile Çaycuma’ya ulaştıktan sonra, havaalanındaki minibüsler ile ücretsiz bir şekilde Çaycuma merkezine gidebilirler. Tercihen havaalanından taksi veya özel araç kiralayabilir, merkeze 15-20 dakika arası bir sürede ulaşılabilir. Havaalanının ilçe merkezine uzaklığı 12 kilometredir.

İzmir’den, Çaycuma’da yer alan Zonguldak Havaalanı’na aşağı yukarı 4 saatlik bir uçuş ile gidilmektedir.

Çaycuma’ya Tren ile Ulaşım

İlçe merkezine direkt olarak tren seferi bulunmamaktadır ve bu nedenle en yakın tren istasyonu olan Gökçebey Garı’na ulaştıktan sonra Çaycuma merkeze gidilebilir. Nadiren kullanılan bu yol, zahmetli ve uzun sürelidir. Ayrıca tren seferi az yapıldığı için pek tercih edilmemektedir.

Bu yol ile büyükşehirlerden gelecek olanların en az bir aktarma yapmaları gerekir. Eğer tren seferi bulunuyorsa ilk olarak Gökçebey Tren İstasyonu’na ve oradan Çaycuma’ya ulaşılabilir. Fakat direkt sefer bulunmuyorsa ilk olarak Ankara’ya ve Ankara’dan Gökçebey’e oradan da Çaycuma’ya ulaşılması gerekir. Bu yolculuk için neredeyse bir gün harcanmalıdır ve diğerlerine kıyasla daha pahalıya mal olduğu için nadiren kullanılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir