Batı Karadeniz Ücretsiz Kamp Alanları

Zonguldak Ücretsiz Kamp Alanları, Batı Karadeniz Kamp Alanları

Deniz tatillerini kamp yaparak geçirmek isteyenler için harika kamp alanlarını yazdım bugün. Özellikle blogumu ve sosyal medya hesaplarımı takip eden birçok kişinin kamp yapmaya bayıldığını biliyorum. O yüzden hazır bahar da geliyorken gidip gördüğüm deniz kenarı kamp yerlerini sizinle de paylaşmak istedim. Keşfedilmemiş doğasıyla son derece güzel kamp alanlarına sahip olan Batı Karadeniz ücretsiz kamp alanlarına gelin birlikte göz atalım.

Mugada Plajı Kamp Alanı – Bartın

Batı Karadeniz Ücretsiz Kamp Alanları

Söz konusu Amasra olunca keşfe değer yerlerin sayısı da bir hayli artıyor. Mugada Plajı da bu bölgenin en favori sahilleri arasında bana kalırsa. Bir kere alanda hem ücretsiz hem de ücretli kamp alanı mevcut. Dilerseniz karavanınızla dilerseniz çadırınızla kocaman bir sahilde muazzam bir manzaraya karşı keyifle kamp yapabilirsiniz. E daha ne olsun? Bölge sonbaharda son derece sessiz ve sakin ama yaz ayları başlayınca burada da ufak bir yoğunluk söz konusu oluyor.

Kamp yapmak için plajda istediğiniz yeri seçebilirsiniz. Sahilde tuvalet ve duş gibi imkanlar da bulunuyor. Üstelik yaz aylarında açık olan işletmeler de olduğu için ihtiyaçlarınızı buradan karşılayabilirsiniz. Ama içme suyu ve elektrik ihtiyaçlarınız için bir alternatif bulmanız şart. Mugada Plajı özellikle uzun plajı, doğal güzelliği ve kolay ulaşımı ile vakit geçirmekten keyif alacağınız bir alan.

Kızılkum Plajı Kamp Alanı – Bartın

Batı Karadeniz Ücretsiz Kamp Alanları

Listeye yine Bartın güzelliklerinden devam ediyorum. Eminim burası da sizi cazibesiyle kendine çekmeyi başaracak bir yer olacak. Denizi Karadeniz’in hırçın dalgalarına sahip olmasına rağmen manzarası, doğası ve plajıyla çok beğeneceğiniz Kızılkum Plajı, yazın Amasra çevresindeki birçok yere nazaran daha sakin olmasıyla da biliniyor. Yani burası hem doğayla baş başa kalmak hem de keyifli bir deniz tatili yapmak için adeta biçilmiş kaftan. Karavan kampı ve çadır kampı için uygun olan plaj çevresindeki kafe ve restoran gibi tesisler yaz aylarında açık olduğu için günlük ihtiyaçlarınızın büyük bir kısmını buradan karşılayabilirsiniz.

Plajda aynı zamanda ücretli seyyar duşlar ve tuvaletler de var ancak kışın gittiğimde son derece kötü durumdalardı. Yazın daha iyi durumda olacaklarını tahmin ediyorum. Siz sadece elektriksiz kalmaya kendinizi hazırlarsanız iyi edersiniz. Malum ücretsiz kamp alanı. Haliyle her imkan önünüze serilmiyor.

Çavuşağzı Koyu Kamp Alanı – Zonguldak

Batı Karadeniz Ücretsiz Kamp Alanları

Eveeet! Batı Karadeniz bölgesine kadar gelmişken Zonguldak’a uğramadan geçip gitmek olmazdı öyle değil mi? Batı Karadeniz ücretsiz kamp alanları arasında saklı cennetlerinden biri olan Çavuşağzı Koyu’nu bilenler bilir. Küçük ama çok keyifli bu kamp alanına saklı cennet diyorlar ama ulaşımı da bir o kadar rahat. Yeşilin ve mavinin en güzel tonlarını görebileceğiniz alanın ücretsiz olması tabii ki en avantajlı yanı. Alanda yaz aylarında hizmet veren ufak bir restoran ve çay bahçesi bulunuyor. Aynı zamanda tuvalet ve duş gibi imkanlar da mevcut. Hem çadır hem de karavan kampları için gidebileceğiniz alanda keyifle vakit geçireceğiniz garanti.

Danaağzı Tabiat Parkı – Zonguldak

Batı Karadeniz Ücretsiz Kamp Alanları

Zonguldak’ın doğal miraslarından biri olan Danaağzı Tabiat Parkı, yemyeşil doğası ve mis gibi orman havasıyla aşık olacağınız yerlerin başında geliyor. Tabiat parkının koy kısmı kamp yapmak için çok güzel bir yer ama Batı Karadeniz ücretsiz kamp alanları arasında ulaşımı en zor olan kamp alanı da burası aynı zamanda. Danaağzı Koyu’na ulaşmak için iki seçenek var: Ya tabiat parkının içinden bir saat kadar yürüyeceksiniz ya da Çavuşağzı Koyu’ndan sandal ile geçeceksiniz.

Yani anlayacağınız bu bölge tam anlamıyla doğal yaşam alanı. Hiçbir tesis ve imkan yok. Dolayısıyla elektrik, su, tuvalet, telefon hattı gibi şeylere veda etmeniz gerek. İhtiyaçlarınızı şehir merkezinden karşılayıp öyle gelmelisiniz. Doğal yaşamın aktif olabileceğini de hesaba katarak önleminizi almanızda fayda var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir