Abuk sabuk medya siteleri

1995 yılından beri internet üzerinden yayın yapan onlarca haber sitesini takip etmeye çalışıyorum. Son 10 yıl içinde çoluk-çocuk ne kadar cahil çomar varsa site açarak medyacılık(?) yapmaya başladı.

Abuk sabuk medya siteleri

Künyesi bile olmayan, sağdan-soldan çalınmış 100 kadar uyduruk içeriği sayfalara yerleştiren uyanıklar kendilerini gazeteci, yazar, medya gurusu olarak tanıtıp para çarpma peşinde…

Bilgisayarı açıp haber ile ilgili 50 kadar siteye göz attım. Tümü birbirinin kopyası, aynı plastik/yavan mizanpaj ile yayın yapıyordu.

Hiç birisinde gerçek, belgeli, faydalı bir yazı, yorum, analiz bulamadım. Önüne klavye koyan köşe uzmanı oluyor. Ömründe bir kitap bile okumamış yavanlar sürüsü memleket kurtaran yazılar döktürüyor.

Bu ülkede kasap, perdeci, manav, boyacı, marangoz olmak bile 3-5 yıl çırak olarak çalışmayı gerektirirken eline kalem, klavye alan gazeteci-yazar oluyor.

Bu lümpenlik, çomarlık ve çürümüşlük medyaya olan güveni iyice yok ediyor.

Bu kötü gidişi birilerinin ifşa etmesi gerekiyor. İnsanlar haddini bilmeli. Bilgi kaynakları bu kadar yavanlaştırılmamalı. Siyasetçilerden avanta koparmak için açılan sürüyle çöp siteler ise sadece tetikçilik yapmakta…

Ali Özdemir
(Eğitimci/Yazar)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir