310 Vekil Hala Sessiz…

310 Vekil Hala Sessiz

Vekiller maaşlarını 3 aylık dilimler halinde peşin alıyorlar. İlk olarak Ocak 2023’te 210 bin TL civarı maaş aldılar. İkinci olarak Nisan ayında yine 3 aylık maaş aldılar.

15 Mayıs 2023’te 314 vekil yeniden seçilemedi. Sadece 4’ü fazladan aldıkları 1,5 aylık maaşı iade ettiler. Diğer 310 vekil gariban halkın vergilerinden oluşan paraları geri iade etmediler.

Haram olsun. Hakkımı gasp edenleri kınıyorum. Allah onlara gerekeni yapsın.

Tüm halkımız bu hukuk dışı durumu protesto etmeli, kınamalı, unutmamalıdır.

Bolu Depik Kulübüne Belediyeden 1 Yılda Ne kadar Para Aktarılıyor?

1965 yılından bu yana milyonlarca doları yuttuğu halde zerre başarısı olmayan Bolu Depik Kulübüne 2023 yılı itibariyle kaç TL kaynak aktarıldığını kamu adına öğrenmek istiyorum.

Belediyenin bunu etik sebeplerle halka açıklaması gerekiyor.

Otoparklardan, Gölcük’ten vb. ne kadar para topçulara verilmektedir?

Haftada 90 dakika top peşinde koşanlar bu derece lüks yaşama hakkını nereden alıyorlar?

Bu kulübün son 50 yılda bir başarısı var mıdır? Bence yok.

Meslek Lisesi En İyisidir

21. yüzyılda sadece evrensel standartlarda bir mesleği olan insanlar ve toplumlar refah içinde yaşayacaktır. Evladınızı bir meslek sahibi olması için mesleki-teknik okullara gönderiniz derim.

Bolu ilinde bulunan 6 meslek lisesi Türkiye ortalamasının üzerinde eğitim vermektedir. Anadolu ve fen liselerinde okuyan öğrenciler üniversiteyi kazanmaz ise bir mesleği olmayacaktır.

Haftada 2 Gün Çalışma Olur mu?

1989 yılından bu yana öğretmenlik yapıyorum. Ülkenin 10 farklı okulunda çalıştım. Bu zaman zarfında bazı branşların öğretmenlerinin haftada sadece 2 gün ders anlatıp 5 gün yatarak maaş almaları beni hep rahatsız etmiştir.

MEB bünyesinde çalışan 1 milyon dolayındaki öğretmenin 200 bin kadarı maalesef sadece iki gün okula gidip 15 saat ders anlatarak 23-28 bin TL maaş almaktadır.

MEB’te 7 sene idareci olarak çalıştım. En çok sorun çıkaran kişiler, derslerini haftada 2 güne sıkıştırmak için didinen öğretmenler olmuştur.

Kanada’da olduğu gibi öğretmenler dersi olsun ya da olmasın 40 saat (5 gün) okulda çalışmalıdır.

Sahte sarı sendikaların 100-300 bin TL maaş alan ağaları bu yazdıklarıma çok kızacaktır ama halkın her şeyi bilmeye hakkı vardır.

Sahte Sendikaları Çöpe Atalım

Dünyanın neresinde memur sendikalarının üyelerden aldığı aidat devlet tarafından ödenmektedir? Böyle bir saçmalığa dur diyecek yok mu?

İl merkezlerinde, büyük ilçelerde ve Ankara’daki sendika genel merkezlerinde çalışıyor görünen memur sendikalarının yöneticilerinin ultra yüksek maaşları devlet hazinesinden ödenmemelidir.

Bunlara sendika denilemez. Hepsi emir kuludur.

Siyah “Benz Maybach” Minibüs ve İnsan Görünümlü Tiplerin Tutumu

24 Eylül Pazar günü saat 13’te Bolu Kültür Merkezinin bulunduğu tepeden Belediye Meydanına doğru iniyordum. Yokuştan aşağı doğru giderken, siyah bir Maybach minibüsü yolun ortasına koymuş, ellerinde telefonlarla resim çeken 3-4 kişi ile karşılaştım.

“Aracınızı yoldan kaldırın, acelem var. Sizi bekleyemem” dedim. 4-5 insan görünümlü canlı arabama doğru yönelip hakaretler etmeye başladılar.

Bu tür insanlar maalesef toplumun yüzde 90’lık kitlesini oluşturmaya başladı… Kavga etmek, suça bulaşmak, bela bulmak sıradan bir hadise haline geldi… Yolun kenarındaki çiçekçi, minibüse süsleme yapmıştı. Şahısların hal ve hareketleri mafyatik çerçevede idi. “Polisi arıyorum” deyince kocaman araçlarını yoldan kaldırdılar.

Bu ülkenin huzurlu bir yol olmasını çok uzak ihtimal görüyorum. Vasatlık her yeri sardı…

İşçi Emeklisi Benden 2 Kat Fazla Emekli Maaşı alıyor

Elektrik Kurumu, Orman Bakanlığı, Bayındırlık Bakanlığı vb. gibi kamu kurumlarından emekli olan ilkokul ya da ortaokul mezunu işçi tanıdıklarım (sürücü, temizlikçi vb.) benim iki katım emekli maaşı alıyor.
Bu haksızlığa imza atanları SAYGIYLA selamlıyorum.

Ali Özdemir
(Eğitimci/Yazar)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir